Geboorte koekjes met muisjes

Geschreven door Redactie

Als kersverse ouders heb je het al druk genoeg. En als je de recepten maakt voor een babyshower staat er ook vast genoeg op je planning waardoor snelle en makkelijke recepten welkom zijn. Tijd om te beginnen met het recept voor deze geboorte koekjes met witte chocolade en muisjes!

Deze kun je makkelijk van te voren maken en invriezen.


Wat heb je nodig? 125 gram ongezouten roomboter, 50 gram poedersuiker, 1 theelepel vanille-extract en 150 gram bloem. Voor de decoratie heb je 150 gram witte chocolade nodig en blauwe of roze muisjes. 


Als eerst mix je de boter en poedersuiker romig. Daarna voeg je het vanille-extract toe en dat mix je er vlot doorheen. Als laatst voeg je de bloem toe en mixt het tot een stevige koekjesdeeg. Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten. Snij de rol deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn. Wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld, kun je de chocolade smelten. Dip de koekjes voor de helft in de chocolade, leg ze op een vel bakpapier en strooi er muisjes overheen. Laat de chocolade volledig koelen. 


Je kunt deze geboortekoekjes eenvoudig voorbereiden. De koekjes zelf (zonder chocolade en muisjes) bewaar je tot 3 maanden in de vriezer. Na ontdooien hoef je ze alleen nog maar in de chocolade te dippen. Invriezen met chocolade en muisjes is niet aan te raden, want door vocht bij het ontdooien worden ze daar niet echt mooi van. Als je de koekjes bewaart in een trommel, Kun je ze 2-3 weken bewaren.

Onze Ambassadeurs