Pieter Baan Centrum verhuist op 10 september naar Almere

Geschreven door Redactie

Na bijna 70 jaar in Utrecht verhuist de forensische observatiekliniek Pieter Baan Centrum op 10 september naar Almere. Het pand in Utrecht is in de loop van de jaren sterk verouderd. In plaats van ingrijpend onderhoud, is gekozen voor een deels nieuwgebouwde vestiging in Almere. De verhuizing zou eigenlijk een paar jaar eerder plaatsvinden, maar is vertraagd.

Opening

Het nieuwe Pieter Baan Centrum wordt nog niet direct geopend. Het nieuwe pand wordt pas op 8 oktober officieel geopend door minister Dekker.

Verdachten

Mohammed B., Volkert van der G., Michael P. en Robert M. hebben allemaal in de instelling gezeten. In het PBC worden verdachten van ernstige delicten gedurende zes weken onderzocht door gedragsdeskundigen. Het PBC is geen TBS-kliniek, maar formeel een huis van bewaring, met een specifieke taak: gedragsdeskundigen van het PBC onderzoeken verdachten van ernstige delicten en adviseren vervolgens aan de rechter of het Ministerie van Justitie.

Oostvaarderskliniek

Het Pieter Baan Centrum vestigt zich vanaf volgende week naast de Oostvaarderskliniek aan de Carl Barksweg 3. De twee DJI-organisaties zullen ook op een aantal punten gaan samenwerken, zoals de beveiliging. Alle inhoudelijke processen blijven nadrukkelijk gescheiden.

Onze Ambassadeurs