Oplichter actief in de Literatuurwijk

Geschreven door Redactie

In de afgelopen maanden zijn er meerdere mensen in de Literatuurwijk opgelicht door waarschijnlijk één en dezelfde persoon. Vrijwel altijd heeft deze persoon een geloofwaardig verhaal waarbij hij zegt een deel van het benodigde geldbedrag zelf te hebben maar altijd nog een paar tientjes nodig heeft.

Verzonnen verhalen

De ene keer is er iets met zijn auto aan de hand, dan is zijn hondje aangereden of zijn vrouw is ziek. Dit zijn enkele voorbeelden van slachtoffers waarna zij toch bereid zijn om te gaan helpen. Het gaat in de meeste gevallen om bedragen tussen de 20 en 50 euro. Ook belooft hij het 'geleende geld' terug te betalen en geeft daarbij ook aan een doos bonbons of een chocolade reep als bedankje aan toe te voegen. Echter komt hij nooit meer geld terugbetalen en dupeert op deze wijze al een langere tijd bewoners in de Literatuurwijk.

Signalement

Het schijnt dat hij erg rustig en betrouwbaar overkomt op mensen en zichzelf voorstelt met de naam 'Martin'. Het is nog niet duidelijk of dit zijn echte naam is. Bewoners geven aan dat hij vrij lang is, zo rond de 1.90m, slank, wat langer haar heeft en veelal wordt gezien in de omgeving van de Vomar en Kwalitaria. Maar aan de opgegeven straten van de bewoners is op te merken dat hij in heel Literatuurwijk actief is. Advies is om met uw verhalen naar de wijkagent te gaan en ook uw ervaringen in de buurt-whatsapp te delen. 

Onze Ambassadeurs