Bijtende hond terug in wijk van slachtoffer

Geschreven door Redactie

Verbijstering, boosheid en verdriet. Die emoties overheersen bij de familie Noordmans uit Almere. Hun 6-jarige dochtertje Ilani werd enkele weken geleden in haar gezicht gebeten door een hond.

Het dier werd meegenomen door de politie, maar de hond is nu weer terug bij zijn baasje. Tot groot ongenoegen van de familie. De hond, een Amerikaanse Akita, was al eerder betrokken bij een bijtincident. Volgens de politie heeft hij een andere hond gebeten.

De Akita is onderzocht door de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht. De hond is teruggegeven aan zijn eigenaar op voorwaarde dat de hond alleen met een muilkorf en aangelijnd naar buiten gaat. Ook mag het dier alleen nog door volwassenen uitgelaten worden. De kans dat Ilani de hond tegenkomt, is aanzienlijk.

Hoe gaat het nu met het slachtoffer?
Ilani moest worden gehecht door een plastisch chirurg en heeft een behoorlijk litteken op haar gezicht. Inmiddels gaat het naar omstandigheden redelijk met haar. Ze is nog wel bang om buiten te spelen, zeker nu de hond weer terug is in de buurt. Haar vader, Mingus Noordmans, wil dat er wordt ingegrepen. Hij heeft daarom volgens eigen zeggen aangifte gedaan tegen de eigenaar wegens nalatigheid. Hij hoopt dat de Amerikaanse Akita uit de wijk verdwijnt.

Onze Ambassadeurs