4 oktober vieren we dierendag!

Geschreven door Redactie

Dierenbeschermers vonden het in 1929 tijd dat er een dag kwam om stil te staan bij dierenwelzijn.

Hun hebben 4 oktober vernoemd tot Dierendag, omdat dit de sterfdag was van Franciscus van Assisi. Hij bezorgde zich om het lot van arme mensen en melaatsen, maar ook van natuur en dieren. In 1930 was het voor het eerst officieel Dierendag op 4 oktober.

Sindsdien halen veel mensen alles bij elkaar om een feestje te vieren met hun huisdier. Ze krijgen een lekker kluifje, nieuwe speelgoed of kussen. Het is altijd leuk om je huisdier in het zonnetje te zetten.

Dierendag is vooral bedoeld om dieren die het minder makkelijk hebben wat extra aandacht te geven. Met hun campagne 'Help ons redden' vragen hun dan altijd rondom dierendag aandacht voor dieren in nood. Dit jaar vertellen ze het verhaal van de verwaarloosde pony’s Amir, Josje en Kruimeltje die hun inspecteur via een tip van de dierenpolitie ontdekte in een smerige stal. En ze vertellen het gevoelige verhaal van David en Goliath die uit een woning werden gehaald en die bij ons dierenasiel terecht kwamen waar hun dierverzorgers er alles aandeden het paartje er bovenop te krijgen.



Onze Ambassadeurs