Almere krijgt in Oosterwold twee woonhuizen voor ouderen met geheugenproblemen

Geschreven door Redactie

In de wijk Oosterwold zal Amado Zorg in samenwerking met Arcom twee woonhuizen realiseren voor mensen met geheugenproblemen. De woonhuizen worden gebouwd op een landgoed waar ook Het Pinahuis een huis zal bouwen voor 12 jongeren met een verstandelijke beperking.

Naast de woonhuizen komt er een Theehuis op het landgoed, het Theehuis zal een centrale rol krijgen in de wijk Oosterwold en is ook voor buurtbewoners toegankelijk.

Op landgoed De Volder Staete in Oosterwold zal de Amado Zorg twee woonhuizen bouwen, de huizen bieden in totaal plaats voor 40 ‘ouderen’ met enige vorm van geheugenproblemen. Elk woonhuis krijgt 2 vleugels met tien appartementen per vleugel. De appartementen, op het 2.5 hectare grote landgoed, worden allemaal op de begane grond gerealiseerd en krijgen een directe verbinding met de grote tuin.

Een impressie van de nieuwe woonvoorziening van bovenaf:


Kenmerkend voor de huizen is de overvloedige lichtinval, de hoogte van de plafonds, het gebruik van natuurlijke materialen en de passende inrichting t.b.v. herkenbaarheid door de bewoners. Vanuit alle gezamenlijke ruimtes is er direct een mogelijkheid om de tuin in te lopen. Tevens komt er op het landgoed een moestuin, boomgaard en dierenwijde.

Impressiefoto van de nieuwe woonvoorziening:


De doelgroep die Amado Zorg wil aanspreken zijn inwoners van Almere en omstreken. Het landgoed is vanaf de A27 goed bereikbaar, bevindt zich straks dicht bij de voorzieningen en ligt midden in de wijk. Vanuit ‘Het gooi’ is het slechts 20 minuten rijden naar Almere. De bedoeling is dat huizen in de zomer van 2022 geopend worden. 

Onze krant nog niet ontvangen?