Energiehulpmiddel voor ondernemers levert Omgevingsdienst landelijke prijs op

Geschreven door Redactie

Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) heeft een landelijke prijs gewonnen voor de handhavingsstrategie 'Stimulerend Toezicht'. Het gaat om de juryprijs van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020. In totaal waren er 31 aanmeldingen.

Sinds vorige zomer geldt voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas per jaar gebruiken de plicht om te melden wat hun energieverbruik is en welke maatregelen ze hebben genomen om hierop te besparen.

Het doel is om de CO2-uitstoot te verminderen. De Omgevingsdienst houdt toezicht en ziet er op toe dat bedrijven in Flevoland en Gooi en Vechtstreek voldoen aan deze verplichtingen.

'Stimulerend Toezicht' van OFGV maakt inzichtelijk waar het energieverbruik bij een ondernemer zit en welke maatregelen genomen moeten worden om energie te besparen. Ook laat het hulpmiddel zien wat de kosten van de maatregelen zijn en hoeveel geld er bespaard kan worden.

De jury is erg enthousiast over deze aanpak. ''In plaats van een aanpak waarbij bestraffen centraal staat, kiest OFGV voor een stimulerende manier van toezicht die bijdraagt aan een structurele gedragsverandering richting zuiniger en efficiënter energiegebruik.''

Onze Ambassadeurs