Oproep Rutte lijkt te werken: rustiger op woonboulevard

Geschreven door Redactie

Woonboulevard Palazzo en outlet Batavia Stad in Lelystad verwelkomden zaterdag een stuk minder bezoekers dan gebruikelijk. De oproep van minister-president Mark Rutte aan mensen om niet 'voor de lol' te gaan winkelen lijkt daarmee niet aan dovemansoren gericht.

De parkeerplaats bij Batavia Stad zag er voor een normale zaterdag in november vrij verlaten uit. "Je ziet dat de maatregelen van de overheid duidelijk werken", aldus marketingdirecteur Scott Otte van de outlet. "Mensen komen wel, maar komen verspreid over de dag en hun bezoek duurt korter."


Ook woonboulevard Palazzo zag niet de drukte die het eerder dit jaar in april wel zag. De mensen die wel langskwamen, wilden even snel wat ophalen: "Ik kom even hout kopen, dat doe ik niet voor de lol", aldus een man. "Het leven gaat toch door."  

Een andere bezoeker van de Gamma bij Palazzo kwam plinten voor de keuken kopen. "Het is natuurlijk niet noodzakelijk, maar we zitten allemaal binnen en dan ga je toch een beetje om je heen kijken en zie je dat de keukenplinten vervangen moeten worden."

Onze Ambassadeurs