Werkbedrijf Tomingroep voorziet 5 miljoen euro verlies door corona

Geschreven door Mohamed Yousfi

Werkbedrijf Tomingroep, dat werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, heeft een heel moeilijk jaar achter de rug.

Het bedrijf met vestigingen in Almere en Hilversum voorziet een verlies van 5 miljoen euro. Volgens de directie van de Tomingroep is het verlies voor minstens 75 procent te wijten aan de coronacrisis.

De Tomingroep heeft een brief gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders van Almere om inzicht te geven in de huidige situatie maar ook om een signaal af te geven voor de toekomst. De gemeente Almere zal zeer waarschijnlijk de komende jaren financieel moeten gaan bijdragen om de Tomingroep draaiende te houden.

"Ik denk niet dat de toekomst op het spel staat", legt directeur Ivo Korte van de Tomingroep uit. "De mensen die vanuit de sociale werkvoorziening bij ons werken hebben een werkgarantie. Maar het is wel spannend of we terug kunnen naar waar we vroeger vandaan kwamen namelijk dat we geen extra gemeentelijke bijdrage nodig hadden. Dat lukt nu niet meer."

Naast de financiële malaise zijn er bij de Tomingroep inmiddels ook drie medewerkers aan corona overleden. "Dat hakt er erg zwaar in binnen de organisatie."


Onze krant nog niet ontvangen?