Hardleerse bestuurder na korte achtervolging snorfiets kwijt

Geschreven door Redactie

De politie in Almere heeft een hardleerse snorfietsbestuurder voor de vierde keer op de bon geslingerd voor rijden zonder rijbewijs.

De man reed veel te hard en mocht mede daarom zonder snorfiets weer naar huis.

De agenten zagen de bestuurder tijdens surveillance. Volgens de politie reed hij levensgevaarlijk hard. Tijdens een korte achtervolging werden snelheden van 70 km/u aangetikt, terwijl de maximale snelheid van een snorfiets 25 km/u is.

Toen de agenten de bestuurder aan de kant hadden gezet, bleek de man geen rijbewijs te hebben. Hij had daar al drie keer eerder een bon voor gekregen. Uit testen met de rollerbank bleek het voertuig 68 km/u te kunnen. De snorfiets had verder een verboden elektronische snelheidsbegrenzer.

De bestuurder heeft daarom drie bekeuringen gekregen: voor rijden zonder rijbewijs, het overschrijden van de maximum constructiesnelheid en het hebben van de snelheidsbegrenzer. De snorfiets en de begrenzer zijn in beslag genomen. Het is aan het OM om te beslissen wat daarmee moet gebeuren. Maar de politie denkt niet dat de bestuurder hem nog terugkrijgt, schrijven ze op Facebook.

Onze krant nog niet ontvangen?