Flevoland loopt nog niet warm voor speedpedelec

Geschreven door Redactie

De speedpedelec is in Flevoland nog niet erg populair. Het Centraal Bureau voor de Statistiek telt in de provincie 73 snelle elektrische fietsen per 100.000 inwoners. Een speed-pedelec is een elektrische fiets die tot 45 kilometer per uur kan rijden.

In absolute aantallen is Almere in de provincie koploper met 158 speedpedelecs. Dronten volgt met 59, Noordoostpolder staat op de derde plek met 46. Lelystad telt er 28, Zeewolde 27 en Urk is hekkensluiter met 10 snelle fietsen.

Volgens de CBS-cijfers telde Nederland in juli 21.100 speedpedelecs. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2017. Alleen in Limburg zijn er minder snelle elektrische fietsen dan in Flevoland met 64 per 100.000 inwoners. Koploper is Utrecht, met 159.

Een speed-pedelec is een elektrische fiets die tot 45 kilometer per uur kan rijden. Hij is vooral populair bij mensen die grotere afstanden moeten afleggen naar hun werk en daarvoor liever de fiets pakken. Omdat ze hoge snelheden halen is een helm verplicht, ze vallen namelijk onder de wetgeving die ook van toepassing is voor bromfietsen. Vaak mag je daarom niet op het fietspad rijden.

Onze Ambassadeurs