Enig overgebleven Statenlid FvD verrast dat partijgenoten opstapten

Geschreven door Redactie

Het was voor Flevolands Statenlid Anton de Lange van Forum voor Democratie een verrassing dat zijn vijf partijgenoten donderdagavond opstapten. Dat zegt hij tegen Omroep Flevoland. De Lange heeft besloten te blijven en is daarmee het enig overgebleven Statenlid voor FvD.

Volgens voormalig fractievoorzitter Gert-Jan Ransijn blijft Anton de Lange achter de partij en Baudet staan. Dat nam Ransijn volgens De Lange aan na een twitterbericht. Op Twitter schreef De Lange dat hij het jammer vindt dat zijn partijgenoten de route van weggaan kozen.

De Lange zegt dat Ransijn die tweet verkeerd begrepen heeft. "Dat was meer een puur persoonlijk tweet om Baudet een hart onder de riem te steken." De Lange had een overlegmoment prettig gevonden, maar dat is niet gebeurd. Hij zag bij Omroep Flevoland dat de overige leden met de partij hebben gebroken.

De Lange is niet van plan om ook op te stappen. Het Statenlid heeft veel respect voor Thierry Baudet en ziet opstappen als verraad. Baudet is oprichter van de partij en De Lange zegt het sneu te vinden dat hij nu buitenspel wordt gezet.

Forum voor Democratie won bij de Statenverkiezingen van maart 2019 acht zetels. Vorig najaar splitste Cornelis van den Berg zich van de partij af. Deze zomer besloot Maxim Gortworst om de Flevolandse Staten te verruilen voor de functie van fractie-assistent in de gemeenteraad van Amsterdam.

Onze Ambassadeurs