Hans van Dijk unaniem tot lijsttrekker ChristenUnie gekozen

Geschreven door Redactie

Gisterenavond hebben de leden van de de ChristenUnie Almere als eerste politieke partij haar lijsttrekker gekozen. De huidige fractievoorzitter, Hans van Dijk (58 jaar, getrouwd en 2 kinderen) is unaniem gekozen om de kandidatenlijst aan te voeren.

Tijdens zijn speech gaf hij de aftrap voor deze verkiezingen en belichtte hij wat voor de ChristenUnie belangrijke thema's zullen zijn. Maar zonder verleden is er geen toekomst, dus blikte Hans eerst even terug op de afgelopen jaren.

Hieronder vind je enkele onderdelen van de speech van Hans. Mocht je het leuk vinden dan kunnen wij je een kopie van de speech sturen, neem hiervoor contact op via info@onsalmere.nl.

In de afgelopen jaren hebben wij in de coalitie mooie resultaten kunnen bereiken:

• Stadsvernieuwing in Almere Haven en Buiten
• De woonvisie is met veel inbreng van de ChristenUnie aangenomen
• De jeugdzorg, een echt zorgenkindje, is een verbeterslag ingezet
• Het welzijnswerk is/wordt gemoderniseerd
• We hebben hard gewerkt aan een gezonder Almere dmv “Gezond in Almere”
• Het waardig ouder worden was de afgelopen jaren een bijzondere opgave van dit college dmv het programma “Goud in Almere”
• Bij onderwijs is veel meer geld beschikbaar gekomen voor het lerarentekort

Maar we zijn op vele onderwerpen ook actief geweest zoals hoogbegaafdheid, het mogelijk maken van Hagepreken tijdens de pandemie, laaggeletterdheid, de energie transitie etc etc etc etc. Ik zou u aanbevelen om op de site van de ChristenUnie Almere te kijken waar een compleet overzicht staat van al onze resultaten van de afgelopen jaren.

De ChristenUnie heeft de afgelopen jaren laten zien dat we de zorg voor elkaar hoog in het vaandel hebben. En wij willen dat ook graag de komende jaren blijven doen. Want samen moeten we werken aan een samenleving waarin niemand aan zijn lot wordt overgelaten, maar waarin we zorgen voor elkaar!!! Ook dat is de ChristenUnie.

En daarom heeft Almere de ChristenUnie nodig, en heeft de ChristenUnie U nodig!!!

De komende raadsperiode staat Almere voor grote uitdagingen. Vanuit de eerdergenoemde zorg voor elkaar willen we de komende jaren nog meer doen aan armoede en eenzaamheid bestrijding, schuldenproblematiek, de dak en thuisloze helpen, maar ook mensenhandel en uitbuiting hebben onze grote aandacht. Verder natuurlijk onze oudere inwoners maar ook de jongeren die op wat voor manier ook onze hulp nodig hebben. Een andere grote uitdaging is de woningbouw. Het is goed dat er deze periode een woonvisie is gekomen. Een visie waarin veel van onze ideeën zijn verwerkt.

De komende periode moet een raadsperiode zijn waarin we minder praten en stukken schrijven maar meer werken. De hand moet aan de spade, de schop moet in de grond want Almere heeft huizen nodig!! Van starters tot senioren. Bouwen in de wijk maar ook bouwen aan nieuwe wijken. Wij hopen dat in de komende periode het besluit zal vallen voor de IJmeerverbinding en dat wij kunnen beginnen met het ontwerpen van de wijk Pampus. Want zonder goede ontsluiting (zowel over de weg als in het openbaar vervoer) is het onmogelijk om te groeien. Over bouwen in het groen wordt veel gesproken zowel positief als negatief. Laat ik vooropstellen dat zonder bouwen in groen of het kappen van bomen er nooit huizen gebouwd zouden worden.

Waar het in mijn ogen om gaat is dat we trots blijven op onze groen/blauwe stad waarin de wijken zo zijn gemaakt dat je altijd heel snel een prachtig ommetje kan maken in een groene omgeving. Maar onze stad moet ook groeien en dan ontkomen wij er niet aan dat we kijken waar ook in de stad nog mogelijkheden zijn om nieuwbouw te realiseren met een goede afweging van wonen en groen. En dat lukt niet door af en toe te moeten kappen want zonder bomen te kappen zijn er geen woningen en was er nooit een stad gekomen. Het gaat erom wat ons betreft dat verstandig te doen. Maar ook het ontwikkelen van nieuwbouw aan de randen van onze stad, het transformeren van kantoren, wonen boven winkels, wonen bij vervoersknooppunten zijn allemaal mogelijkheden.

Er zijn ruim voldoende initiatieven van ontwikkelaars laten we die waar mogelijk omarmen en zeker niet bureaucratisch tegenwerken. Maar nogmaals ons devies Minder praten – Meer doen = meer woningen.

Ook daarom heeft Almere de ChristenUnie nodig en heeft de ChristenUnie U nodig!!!

Hans eindigt zijn speech met een Psalm, welke voor hem een groot deel van zijn fundament is.

Psalm 121:1-8 NBG51 in mijn situatie:

Ik hef mijn ogen op naar de bergen: vanwaar zal mijn hulp komen?
Mijn hulp is van de Here, die hemel en aarde gemaakt heeft.
Hij zal niet toelaten, dat MIJN voet wankelt, MIJN Bewaarder zal niet sluimeren.
Zie, de Bewaarder van Israël sluimert noch slaapt.
De Here is MIJN Bewaarder, de Here is MIJN schaduw aan MIJN rechterhand.
De zon zal MIJ des daags niet steken, noch de maan des nachts.
De Here zal MIJ bewaren voor alle kwaad, Hij zal MIJN ziel bewaren.
De Here zal MIJN uitgang en MIJN ingang bewaren van nu aan tot in eeuwigheid.


Onze Ambassadeurs