Uitbreidingsplannen Almere Jungle uitgesteld

Geschreven door Redactie

Het zijn moeilijke tijden voor Almere Jungle. Het dierenpark werd zwaar getroffen door de coronacrisis. Tijdens de lockdown mochten bezoekers niet naar binnen, maar ook de dagbesteding voor mensen met een beperking kwam een tijdje volledig stil te staan.

Almere Jungle had plannen voor een forse uitbreiding, maar die zijn voorlopig in de ijskast gezet. "We hebben veel minder bezoekers, en dus ook veel minder inkomsten", legt Mike van Mourik uit. In 2019 bezochten nog 100.000 mensen het park. "Nu mogen we mondjesmaat weer mensen ontvangen."


Dagbestedingsgelden 

"Gelukkig kregen we wel de dagbestedingsgelden van de gemeente Almere, ook in de periode dat onze cliënten niet aan het werk mochten", zegt Van Mourik. "Daardoor hebben we het hoofd boven water kunnen houden." Aan een aantal lopende projecten kon tijdens de lockdown rustig doorgewerkt worden. "We hebben onder andere een mooie rotstuin afgemaakt en aan een buitenverblijf voor de alpaca's gewerkt."

Berend en Betsy

Voor een nieuw en groot verblijf voor de twee kaaimannen die het dierenpark een jaar geleden kreeg, is echter nog geen geld. "Berend en Betsy zitten nog achter de schermen. In een veel groter verblijf dan waar ze vandaan kwamen, maar we hebben plannen voor een heel mooie vijver voor het kaaimannenkoppel", aldus Van Mourik. "Ik hoop dat we snel weer de normale bezoekersaantallen mogen ontvangen, dan kunnen we ook de plannen voor dat verblijf gaan uitvoeren."

Onze Ambassadeurs