Bovenbouw basisschool Het Palet krijgt thuis les vanwege corona

Geschreven door Redactie

De groepen 5 tot en met 8 van basisschool Het Palet in Almere Tussen de Vaarten krijgen deze week thuis les vanwege corona. Bij vijf leerkrachten en negen leerlingen uit de bovenbouw is een coronabesmetting vastgesteld.

Volgens woordvoerder Grada Huis van de Almeerse Scholen Groep zitten de besmette leerlingen in verschillende klassen.

De school heeft gekozen voor gedeeltelijk thuisonderwijs, omdat het wegvallen van vijf leerkrachten op de school niet kan worden opgevangen. Dat lukt ook niet met tijdelijke krachten, omdat in Almere sowieso al een tekort aan onderwijzers is. Omdat het onderwijs op Het Palet voor een belangrijk deel al digitaal plaatsvindt, was volgens woordvoerder Huis de omschakeling naar thuisonderwijs snel te maken. Voorlopig gaat het om een maatregel voor een week.

Volgens Grada Huis is het aantal coronabesmettingen bij de Almeerse Scholen Groep in het algemeen laag. Onder het schoolbestuur vallen zo'n 21.000 leerlingen en 2150 medewerkers. De enige andere school in Almere die er volgens haar iets uitspringt vanwege corona, is basisschool De Albatros in de Faunabuurt. Ook daar zijn vijf medewerkers positief getest. Maar omdat het op deze school niet om uitsluitend leerkrachten gaat, kan het onderwijs op deze school wel doorgaan.



Onze Ambassadeurs