De coronaperiode stelde ons voor een enorme uitdaging

Geschreven door Redactie

Afstand houden. Online lesgeven. De coronamaatregelen waren voor elke branche lastig, maar voor het onderwijs in het bijzonder.


Gelukkig maar dat er juist in deze branche zoveel gepassioneerde en inventieve mensen werken. Huub Nelis, rector van Scholengemeenschap de Meergronden, is een van die mensen. Samen met zijn team zorgde hij met veel creativiteit, aandacht en maatwerk voor een aantal bijzondere initiatieven.

“De coronaperiode stelde ons voor een enorme uitdaging. Want op een school met 1200 leerlingen zijn er natuurlijk flink wat leerlingen voor wie thuisonderwijs soms lastig was. Voor die leerlingen stond bij ons 'de achterdeur' altijd open. Docenten die al online lesgaven waren keer op keer bereid deze leerlingen op te vangen. Prachtig om te zien!

Daarnaast hadden onze sportdocenten ook een 'wandel-challenge' georganiseerd. Leerlingen en docenten kregen de uitdaging om in 1 maand 100 kilometer te wandelen en hun gelopen kilometers dagelijks te delen in een app. En dat was een groot succes! Sommige leerlingen gingen samen wandelen. Anderen moedigden elkaar aan of waren in een sportieve competitie en één leerling ging zover dat hij z'n online lessen al wandelend volgde. Kortom, een mooi initiatief dat zorgde voor verbinding en de leerlingen in beweging hield.Wij zijn jarig dus wij trakteren!
Doe mee en win mooie prijzen!
Bekijk hier alle prijzen