Knoop Gala 2020 in intiem Carré met Almeers talent Erwin (39)

Geschreven door Redactie

Op dinsdag 8 december vindt in Theater Carré het Knoop Gala 2020 plaats. Op het podium staat dit jaar onder andere Erwin Neid uit Almere. De getalenteerde muzikant geeft een spetterend optreden met Clouseau. Het Knoop Gala is een initiatief van HandicapNL en NTR en zal op 22 december a.s. worden uitgezonden op NPO 1. 

Na een jaar afwezigheid wordt het de negende editie van dit gala waar muzikale talenten met een verstandelijke beperking optreden met bekende Nederlandse artiesten. De presentatie is in de vertrouwde handen van Paul de Leeuw. In een wervelende en feestelijke show vanuit Koninklijk Theater Carré laten de muzikale talenten met een verstandelijke beperking zien wat ze in huis hebben. En uiteraard doen ze dat niet alleen, maar samen met bekende artiesten. Dit jaar zijn dat niemand minder dan Nick & Simon, Maan, Clouseau, Tino Martin, Gordon, Francis van Broekhuizen en Bizzey. 

Voor de doelgroep is het belangrijk dat een productie als het Knoop Gala doorgaat. Juist in een tijd waarin mensen met een verstandelijke beperking het extra moeilijk hebben. Wel zal in verband met de maatregelen als gevolg van het coronavirus Koninklijk Theater Carré teruggebracht worden tot een meer intieme setting. Presentator Paul de Leeuw schakelt tussen de optredens door met familie, vrienden en huisgenoten van de sterren van de avond. Ook Dieuwertje Blok zal acte de présence geven. Zij verzorgt op locatie de portretten van de verschillende kandidaten. En een Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Tijdens het Knoop Gala kun je donateur worden van HandicapNL of hoor je hoe je ook kunt bijdragen aan dit belangrijke werk.

Erwin Neid is 39 jaar en komt uit Almere. Samen met Clouseau gaat hij een medley van drie nummers ten gehore brengen tijdens het Knoop Gala. Het leven is soms flink lastig voor Erwin, want hij zit in een rolstoel en is verstandelijk beperkt. Dat maakt het moeilijk om op zichzelf te kunnen wonen en vrienden te maken. Zonder die vriendschap voelt hij zich eenzaam. Hij wordt blij van optreden met zijn band en dan is Erwin de leadzanger. Hij woont thuis in Almere waar zijn ouders de volledige zorg voor hem dragen. Corona is voor hen allemaal extra moeilijk. Zijn moeder heeft een ernstige vorm van asbest kanker en heeft nog maar een korte tijd te leven. Maar wat zijn ze trots op Erwin, die tijdens het Knoop Gala gaat optreden met Clouseau! Dit wordt een onvergetelijke Kerst dit jaar. En wat fijn dat muziek zo’n goede uitlaatklep kan zijn!

Onze Ambassadeurs