Recept van de week: Chili con carne met een twist

Geschreven door Redactie

Een perfect recept na een drukke werkdag en een heel erg lekker en snel gerecht voor doordeweeks. En mocht je nou wat overhebben? De dag erna smaakt dit gerecht nog lekkerder!

Wat heb je nodig voor de chili con carne?

2 eetlepels olijfolie, 1 stuk rode ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 rode paprika, in blokjes, 1 groene paprika, in blokjes, 300 gram rundergehakt, 500 gram tomatenblokjes, 1 theelepel tomatenpuree, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 200 gram mais uit blik, 225 gram bruine bonen en 2 eetlepels zoete Sriracha saus. Wat tortilla vellen en geraspte kaas

Voor de kruiden:

1 theelepel zout,  paprikapoeder, komijnpoeder, chilivlokken, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel kerrie poeder

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en de paprika voor 2-3 minuten op matig vuur. Leg het gehakt in de pan en bak het rul voor 1-2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, peterselie en de kruiden erbij en roer alles goed door elkaar. Plaats de deksel schuin op de pan en kook voor 8-10 minuten op matig vuur. Voeg de mais, bruine bonen en de Sriracha saus erbij en roer het door. Laat het mengsel met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen voor 2-3 minuten.

Verdeel een pollepel van het mengsel op de bodem van de schaal. Leg er een tortilla vel bovenop en herhaal dit tot het mengsel op is. Verdeel de geraspte kaas bovenop en zet de schaal in de oven op 200 graden voor 10-12 minuten.

Serveer de chili con carne met een groene salade. Eet smakelijk!

    

Onze krant nog niet ontvangen?