Tips om gewicht te verliezen

Geschreven door Redactie

Een tip is om minder koolhydraten te eten.

We zitten inmiddels alweer een tijdje in 2022. Heb jij je aan je goede voornemers gehouden? Veel mensen hadden het goede voornemen om af te vallen in het nieuwe jaar. Voor degenen die dat moeilijk vinden zijn er een aantal tips.

Eet minder koolhydraten

Wanneer je wilt afvallen moet je minder calorieën binnenkrijgen dan dat je verbruikt. Calorieën krijg je binnen via koolhydraten, eiwitten en vetten. Minder calorieën binnenkrijgen kan natuurlijk op veel manieren. Voor de hand ligt het verminderen van de hoeveelheid vet, omdat vet met 9 calorieën per gram de meeste energie levert. Maar verschillende onderzoeken laten zien dat vooral het eten van minder koolhydraten gunstige effecten heeft bij het afvallen.

Kook zelf en bereid je eten voor

Dat te veel suiker eten niet goed voor je is, is inmiddels wel algemeen bekend. Niet alleen voor je tanden is het slecht, het bemoeilijkt ook het afvallen en vergroot de kans op overgewicht.

Experimenteer met sapjes en smoothies

Groenten bevatten veel vitamines en mineralen en weinig calorieën. Alle groenten zijn goed wanneer je 10 kilo wilt afvallen.

Variatie is daarbij erg belangrijk. Varieer niet alleen door verschillende soorten te kiezen. Maar wissel het eten van groenten ook eens af met het drinken van zelfgemaakte groentesappen en smoothies.






Onze Ambassadeurs