City FC met Breedijk en Alhaft tegen Telstar

Geschreven door Redactie

Almere City FC trainer Ole Tobiasen kan vrijdagavond tijdens de lastige uitwedstrijd tegen Telstar geen beroep doen op zijn aanvoerder Ryan Koolwijk en centrale verdediger Frederik Helstrup.

Middenvelder Koolwijk is geschorst, terwijl Helstrup terugkomt van een hoofdblessure, die hij opliep tegen Jong FC Utrecht.

Frederik Helstrup wordt in Velsen Zuid centraal achterin vervangen door Daniel Breedijk, terwijl Faris Hammouti de plek van Koolwijk inneemt op het middenveld. In vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (4-1) is er in de aanval een basisplaats voor Ilias Alhaft in plaats van Oussama Bouyaghlafen.

Almere City FC is de huidige nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie met slechts drie punten achterstand op koploper Cambuur. Telstar is een subtopper: de ploeg van trainer Andries Jonker staat op de 7e plek met 22 punten uit 15 gespeelde wedstrijden. Voor Almere City is de uitwedstrijd tegen Telstar altijd een lastige: in de laatste 3 seizoenen wisten de Almeerders niet te winnen in Noord Holland.

Vermoedelijke opstelling Almere City:

Woud, Van Vlerken, Mirani, Breedijk, Lesquoy, Receveur, Hammouti, Emmers, Alhaft Verheydt en Kaandorp