Almeerse studentenverenigingen krijgen financiële hulp van gemeente

Geschreven door Redactie

Almeerse studentenverenigingen die in financieel zwaar weer zitten, krijgen hulp van de gemeente. Studentenvereniging ['endzjin] luidde een maand geleden de noodklok.

Omdat de horeca toen voor de tweede keer de deuren moest sluiten, liep de vereniging weer inkomsten mis. Terwijl de huur van het pand wel elke maand overgemaakt moest worden. 


De gemeente laat nu weten dat de huur later betaald mag worden of met subsidiegeld. Normaal is de regel dat die subsidie niet aan huur mag worden besteed, maar vanwege corona wordt daar nu een uitzondering voor gemaakt. 


De studentenvereniging had eigenlijk gehoopt dat de gemeente de komende tijd de huur van het pand zou kwijtschelden. Maar dat is volgens de gemeente niet mogelijk. Naast soepeler omgaan met het betalen van huur kon ['endzjin] bij de gemeente terecht voor financiële ondersteuning. Die heeft ze inmiddels gekregen. 


Volgens het stadsbestuur heeft ook studentenvereniging Bazinga! het financieel lastig. Tijdens de eerste lockdown kon ze met creatieve acties nog extra inkomsten genereren. Maar toen de horeca voor de tweede keer dicht moest, vroegen ook zij om financiële ondersteuning van de gemeente. De gemeente vult de helft van het begrotingstekort aan, de andere helft vangt Bazinga! zelf op. 



Onze Ambassadeurs