Alle huisartsenpraktijken en apotheken in Almere zijn open

Geschreven door Redactie

De huisartsenpraktijken en apotheken in Almere zijn open. Ook in deze coronatijd zijn zij geopend op dezelfde tijden als je gewend bent. Je kunt na telefonisch overleg en alleen op afspraak veilig langskomen op de huisartsenpraktijk.

Ook bij de apotheek zijn maatregelen genomen zodat je bezoek veilig verloopt. In alle apotheken zijn voldoende medicijnen op voorraad. Het ‘hamsteren’ van medicijnen is niet nodig.

Voldoende voorraad bij de apotheek In alle apotheken van Nederland zijn voldoende medicijnen beschikbaar. Om dit zo te houden hebben apothekers en (huis)artsen gezamenlijk afgesproken om de gebruikelijke werkwijze aan te houden. Dit houdt in dat je apotheek je voor maximaal drie maanden medicatie meegeeft. Je kunt jou herhaalrecepten aanvragen als je nog maximaal voor één tot twee weken medicijnen in huis heeft. Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en vraag of iemand anders je medicijn(en) wilt ophalen. Je kunt ook bellen of mailen naar je apotheek als je hierbij hulp nodig hebt.

Online gemak met MGn Gelukkig is er goed en veilig alternatief om online je gezondheidszaken te regelen: MijnGezondheid.net (MGn). Alle patiënten van de huisartsenpraktijken in Almere kunnen gebruik maken van MGn. Via MGn kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, vragen stellen aan je huisarts, praktijkondersteuner of apotheker. Ook je herhaalrecepten aanvragen en je zorgdossier deels inkijken kan eenvoudig via MGn. Regel je dit liever via je telefoon? Dat kan ook via de bijbehorende gratis app, MedGemak.


Onze Ambassadeurs