In december en januari ontvangen ruim 80.000 Flevolanders hun voorlopige aanslag 2021 van de Belastingdienst

Geschreven door Redactie

80.000 Flevolanders krijgen tussen nu en eind januari 2021 hun voorlopige aanslag voor komend jaar van de Belastingdienst.


Het is belangrijk om die voorlopige aanslag altijd goed te controleren en gegevens zo nodig aan te passen. Zo wordt voorkomen, dat je bij voorbeeld moet bijbetalen.


De Belastingdienst raadt aan om de voorlopige aanslag van 2021 goed te checken en bij onjuistheden die te wijzigen via de website van de Belastingdienst. Als de voorlopige aanslag klopt hoeft er uiteraard geen actie te worden ondernomen.

In de periode december-januari ontvangen 4,2 miljoen mensen hun voorlopige aanslag, onder wie 80.000 particulieren en ondernemers in Flevoland. Een woordvoerder van de Belastingdienst zegt, dat een zo goed mogelijke schatting wordt gemaakt, maar dat men daar niet alles kan weten. Om te voorkomen dat mensen maandelijks teveel betalen of terugontvangen en achteraf moeten bij- of terugbetalen, is het belangrijk dat zij goed controleren of de gegevens in de nieuwe voorlopige aanslag nog kloppen en de gegevens van de voorlopige aanslag zelf aanpassen via het wijzigingsformulier in Mijn Belastingdienst. De Belastingdienst maakt dan een nieuwe berekening en stuurt een aangepaste aanslag. Als alles klop, hoeft men helemaal niets te doen."