Gedeputeerde onderbreekt vakantie niet voor debat konikpaarden

Geschreven door Redactie

Verantwoordelijk gedeputeerde Michiel Rijsberman is woensdagavond niet aanwezig bij de extra vergadering van Provinciale Staten. Daar wordt gesproken over de situatie van de konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Zijn taak wordt waargenomen door collega-gedeputeerde Jop Fackeldey.

Binnen het college van Gedeputeerde Staten is het gebruikelijk dat gedeputeerden elkaar vervangen op het moment dat iemand niet in staat is om er te zijn. Ook op gemeentelijk niveau gebeurt dat geregeld bij wethouders.

D66'er Michiel Rijsberman zit op dit moment 'echt heel ver weg', zo laat een woordvoerder van de provincie weten. Het was daardoor niet makkelijk om zijn vakantie te onderbreken voor het debat over de konikpaarden. Rijsberman heeft vanaf zijn vakantieadres wel telefonisch contact over het onderwerp met Fackeldey.

Of de vergadering woensdagavond ook echt plaatsvindt is overigens nog niet helemaal zeker. Er moeten minimaal 21 van de 41 Statenleden aanwezig zijn. Aangezien zij midden in de vakantieperiode zitten en de vergadering pas een paar dagen geleden is aangekondigd, kan het zo zijn dat dit aantal niet wordt gehaald.

Onze Ambassadeurs