Vis à Vis denkt mee over woningbouwplannen

Geschreven door Redactie

Woningbouw in Almere Poort en het voortbestaan van theatergezelschap Vis à Vis kunnen prima met elkaar worden gecombineerd. Volgens de theatergroep is het niet nodig om te kiezen voor het een of het ander.

Om dat te bewijzen heeft Vis à Vis zelf een plan gemaakt met maatregelen om de geluidshinder terug te dringen.


Geluid afkomstig van de theaterlocatie is de reden waarom daar geen huizen gebouwd kunnen worden. Daardoor moet Vis à Vis mogelijk vertrekken.


Podium verplaatsen

Het theatergezelschap doet een aantal suggesties waarmee de uitstoot van geluid teruggedrongen kan worden. Bijvoorbeeld een 'drastische herinrichting' van de locatie. Het podium moet dan verplaatst worden naar de andere zijde van het terrein, achter het huidige kantoorgebouw. Ook door het aanpassen van het geluidssysteem en plaatsen van twee geluidsschermen valt winst te behalen.


Appartementengebouw als geluidswal

Vis à Vis stelt verder voor op de plek van de huidige tribune een langgerekt appartementengebouw te ontwikkelen, met aan de zijde van de speellocatie een dode gevel. Daardoor ontstaat een soort natuurlijke geluidswal en worden tevens woningen gerealiseerd.


Meedenken

Met het plan wil Vis à Vis laten zien dat het niet een kwestie is van of/of, maar en/en. Woningbouw en theater kunnen beide, zo is de boodschap. De ideeën zijn inmiddels gepresenteerd aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.



Onze Ambassadeurs