Ruim 1500 producten voor derde editie van De Pot 2000

Geschreven door Redactie

Donderdagavond eindigde de derde editie van ‘De Pot 2000’ van scholengemeenschap Echnaton. Ondanks de harde lockdown haalde de school 1570 houdbare producten op voor Voedselbank Almere. Via Missie 538 kwam daar nog eens 1010 euro bij. Dat maakte docent Hedwig Kapel bekend tijdens de ‘Echnaton Quarantaine Party’ op Echnaton FM.

In een lege aula koos Echnaton voor een online schoolfeest voor heel Almere. De populairste track uit ‘De Pot 2000’ was dit jaar ‘Paper Zien’ van oud-leerling Yssi SB. Kijkers zagen zijn allereerste live-sessie in de studio van Echnaton FM. Verder traden diverse dansgroepjes op en twee opkomende rappers: Jano en Young Cheetah. Ook was er de Echnaton Huisband met een bijzondere groep muzikanten. Het nummer ‘Rollercoaster’ werd de inleiding voor een boodschap van dank en hoop door ‘reverend’ Hedwig Kapel.

Kapel zette diverse goede doelen stichtingen in het zonnetje en maakte de totale opbrengst van deze actieweek bekend: 1570 houdbare producten, 1010 euro, 8140 koekjes en een volle container met gebruikte sportspullen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De actie ‘All I Not Want For Christmas Is Carey’ van docent Engels, Marten Stoter, leverde naast enkele honderden producten voor de Voedselbank een veranderde kijk bij Stoter op. In de eindvideo van deze actie blijkt hij stiekem niet stil te kunnen blijven zitten bij dit nummer.

Na de bekenmaking zag Almere nog drie strakke sets van DJ Mitch L, DJ Freddy Moreira en huis-DJ en collega DJ EC Listening. De ‘Echnaton Quarantaine Party’ met meercameraregie werd mogelijk gemaakt door TP Productions. Alle hoogtepunten zijn binnenkort te zien op het YouTube-kanaal van Echnaton FM. De school bedankt iedere inwoner voor de steun bij deze actie voor Voedselbank Almere.


Onze Ambassadeurs