Toekomstige bewoners 'Tulp 2' willen snelle afbouw van hun huizen

Geschreven door Redactie

De toekomstige bewoners van 28 geplande woningen in project 'Tulp 2' in Almere Oosterwold willen dat de bouw van hun huizen zo snel mogelijk gaat beginnen. De kopers zitten al twee jaar met een onafgebouwd huis. Verzekeraar Woningborg maakte eerder deze week bekend dat Flevo Bouw de huizen gaat afmaken die het failliet gegane Hettebouw eerder dit jaar achterliet. Daarover volgt in januari meer informatie, maar het kan de bewoners niet snel genoeg gaan.

Jeffrey Haringa is één van de toekomstige bewoners van de huizen in project 'Tulp 2'. Hij wacht op zijn nieuwe woning waarvoor alleen nog maar een fundering is aangelegd. De Almeerder woont er inmiddels in een bouwunit naast, omdat zijn vorige huis verkocht is. Hij wil dat er zo snel mogelijk wat gaat gebeuren. "Als je achter me kijkt, kan er in twee weken een huis staan." Haringa kijkt de kat uit de boom, omdat Hettebouw er volgens hem een potje van heeft gemaakt. "In de kern heeft de vorige bouwer gewoon hier in elk geval niks neergezet en waar wel wat is neergezet is het niet helemaal juist."

Flevo Bouw gaat de ruim 100 Flevolandse woningen van Hettebouw afmaken. Daarvan staat het overgrote deel er casco bij, bij 'Tulp 2' moeten de huizen nog vanaf de fundering worden opgebouwd. Haringa hoopt dat het opbouwen nu écht gaat beginnen. Hij kreeg een dubbel gevoel, toen Flevo Bouw langskwam voor de opname van het project. "Op het moment dat al die bouwers langskomen, geeft dat het gevoel: we hebben in elk geval beweging. Kom door met een goed verhaal, kom door met een goede planning en volg het op." Buurman Elyas Abdis Rad wil zo snel mogelijk actie. Door alle beloftes die niet zijn nagekomen, kan Abdis Rad de situatie zo langzamerhand niet meer aan, geeft hij telefonisch aan.

Verzekeraar Woningborg laat weten dat de diversiteit van de woningbouwprojecten de zoektocht naar een nieuwe bouwer lastig maakte. Dat Woningborg het woord "complex" in de mond nam, zorgde voor veel boosheid bij de toekomstige bewoners. Haringa snapt dat de hele klus complex is, maar wil dat er nu een oplossing komt. "Geef ons gewoon duidelijkheid over hoe, wat, wanneer en waarom. In godsnaam: zet het huis neer." Die duidelijkheid moeten de toekomstige bewoners in januari krijgen. Dan houden Woningborg en Flevo Bouw online bijeenkomsten voor hen. Daarna volgen persoonlijke gesprekken over onder meer de planning van de projecten en het herstel van bouwfouten.

Onze Ambassadeurs