Tulpenroutes geopend, maar nog weinig bloeiende velden

Geschreven door Redactie

De tulpenroutes in Noordoostpolder en Oostelijk en Zuidelijk Flevoland zijn vrijdag officieel geopend, maar het aantal bloeiende tulpenvelden is door het koude weer nog beperkt.

De voorzitter van de Tulpenroute Noordoostpolder adviseert liefhebbers nog een weekendje te wachten.

Noordoostpolder

De route door Noordoostpolder is een kleine 90 kilometer lang en kan tot 9 mei gereden worden. Voor fietsers is er een kortere route uitgestippeld. De tulpenactiviteiten die normaal gesproken langs de route worden georganiseerd zijn er dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet. Mensen wordt ook gevraagd zoveel mogelijk in de auto te blijven.

De organisatie in Noordoostpolder heeft wel een speciale app gemaakt, waarop tijdens de route via foto’s, geluidsfragmenten en korte video's meer informatie wordt gegeven over het gebied en de tulpenteelt. Op drie plekken langs de route is toiletgelegenheid en de mogelijkheid een lunch en/of koffie af te halen. Deze locaties zijn ook aangegeven op de tulpenroutekaart op de website. Voor kinderen is een Bollie de Berenroute uitgezet. Op de site staat ook het actuele bloeipercentage van de tulpen.

Oostelijk en Zuidelijk Flevoland

Ook van de tulpenvelden in het buitengebied van de gemeente Dronten, Lelystad, Zeewolde en Almere wordt het actuele bloeipercentage op de website bijgehouden. De organisatie van de Tulpenroute Flevoland waarschuwt dat nog veel velden onder het plastic zitten en er het eerste weekend nog weinig te zien valt.

In dit deel van Flevoland zijn drie aparte routes uitgezet die tot 5 mei gereden kunnen worden. Ook zijn er vier fietsroutes beschikbaar. Daarna zijn de meeste tulpen op de velden wel gekopt en niet meer zichtbaar. Voor vijf euro kun je gebruik maken van een speciale app en een volledige GPS-route. Voor kinderen is er een achterbank speurkaart. In verband met eventuele schade aan de tulpen is het niet toegestaan om de velden langs de Tulpenroute Flevoland te betreden en/of tulpen te plukken. Op plekken waar het wel mag, is dat duidelijk aangegeven op een bordje. Dit kan bijvoorbeeld bij Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen.







Onze Ambassadeurs