Margriet Kragten van Golfclub Almere over veelzijdig bewegen

Geschreven door Redactie

De visie op veelzijdig bewegen krijgt steeds meer bekendheid. Vanuit het AKT stimuleren en promoten we dit dan ook actief binnen onze stad, en we zien inmiddels dat de ASM visie ook steeds meer landt binnen het bewegingsonderwijs, fysiotherapie, openbare ruimte en bij sportverenigingen.

Zo volgen steeds meer trainers bijvoorbeeld de ASM opleiding. Margriet Kragten van Golfclub Almeerderhout is ook opgeleid in het ASM gedachtengoed en verwerkt haar kennis samen met een collega in de trainingen.

“Vanuit mijn eigen sportverleden (o.a. in de hoofdklasse van hockey) en mijn opleiding weet ik hoe belangrijk het is om lekker veel en makkelijk te kunnen bewegen,” aldus Margriet. “Niet na hoeven denken om ergens overheen te springen, maar je lichaam gewoon gebruiken. Ik ben zelf veelzijdig opgevoed: judo, zwemmen, tennis, hockey, zeilen en surfen. Maar vooral ook veel spelen op straat. Ik heb altijd veel aan sporten en bewegen gedaan en ik merk dat ik daar nu nog de vruchten van pluk. Dat gun ik iedereen.”

Samen met een collega verwerkt Margriet het gedachtengoed over veelzijdig bewegen in trainingsprogramma’s. “Ik merkte dat het nodig is om de laatste ins en outs te leren, om van andere sporters te leren hoe zij over ASM denken. We doen al veel aan ASM bij de golfclub. Belangrijk is om dit verder uit te breiden en ook de volwassenen hiermee kennis te laten maken. Tot op heden is het vooral de jeugd die we de skills aanleren. Niet alleen rechtshandig maar ook linkshandig. Niet alleen maar golfen, maar ook lekker een bal overgooien of met een knuppel tegen een bal aan slaan. Of glijden op de buik over een ingezeept zeil. Nu komt de uitdaging om de ASM vlek verder uit te spreiden binnen onze club.”

Kijk voor meer informatie over de ASM opleiding op www.almere.nl/akt



Onze Ambassadeurs