Zo verzorg je huid goed tijdens de winter!

Geschreven door Redactie

Door de kou, wind en de verwarming heeft je huid het zwaar te verduren

In deze najaarsmaanden kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Door de kou buiten en de droge lucht van de verwarming binnen heeft je huid het best zwaar. Tijd om te smeren dus!

Vooral in het najaar is het verstandig om dag-en nachtcreme te gebruiken. Dagcrème beschermd je huid overdag en nachtcrème zorgt ervoor dat snachts de huid goed wordt gehydrateerd. Hierbij is het belangrijk om te zoeken naar een crème die bij jouw huis past.

Heb je een droge huid? Ga dan voor een vettere, dikke crème. Heb je een vettere huid? Ga dan voor een iets mildere variant. Bij de Etos hebben ze matterende dagcrème die wel voedt, maar geen vettig laagje achterlaat. Ideaal voor mensen met een vettere huid!

Handen en lippen

Heb jij last van droge handen in de winter? Neem dan altijd een flesje handcrème mee zodat je altijd je handen kan insmeren. Wil je je handen een boost geven? Smeer dan voordat je gaat slapen een flinke laag vette crème erop. Trek hierover katoenen handschoenen en ga slapen. De volgende ochtend zijn jouw handen zijdezacht!

Een ander veel voorkomend probleem zijn droge lippen. Als je een lipbalsem hebt die maar heel even werkt, kan het zijn dat je een verkeerde hebt. Probeer eens een van bijenwax, misschien werkt dat beter voor jouw lippen.


Onze krant nog niet ontvangen?