Aantal inwoners Almere groeide in 2020 het hardst

Geschreven door Redactie

Almere heeft er in 2020 in absolute aantallen de meeste inwoners bijgekregen van alle Nederlandse gemeenten. Dat blijkt uit voorlopige cijfers tot 1 december 2020 van het CBS.

Almere groeide vooral door de natuurlijke aanwas (geboorten minus sterfte) en binnenlandse verhuizingen.


Binnen Flevoland was in procenten Lelystad de grootste groeier, met 1,4 procent meer inwoners. Almere volgt met 1,3 procent, gevolgd door Dronten (0,9 procent). Zeewolde en Urk delen de vierde plek (0,8 procent) en Noordoostpolder staat laatste met een groei van 0,4 procent.

Volgens het CBS nam het aantal immigranten door de wereldwijde coronamaatregelen in 2020 sterk af. Er kwamen minder arbeidsmigranten en minder internationale studenten naar Nederland. Dat zorgde voor een kleinere bevolkingsgroei dan in 2019. In 65 van de 355 gemeenten kromp de bevolking zelfs.


Onze Ambassadeurs