Hugo de Jonge: mogelijk toch niet iedereen dit jaar gevaccineerd

Geschreven door Redactie

Het vaccinatieschema dat coronaminister De Jonge heeft samengesteld is niet in beton gegoten. Het zou, met een paar tegenvallers, ook zomaar kunnen dat niet iedereen dit jaar geprikt is.

Dat zei de minister vrijdagochtend in reactie op het nieuws dat Nederland de komende tijd wellicht minder vaccins binnenkrijgt dan waarmee De Jonge in de planning rekening heeft gehouden.


In het schema dat hij deze week presenteert zou iedere volwassene eind september het vaccin hebben gekregen. Maar dat kan ook zomaar langer gaan duren, zegt de minister: „Dat kan. Of eerder, dat kan ook. Alles kan, we weten het niet.”


De Jonge zegt ook duidelijk te hebben aangegeven dat de planning met onzekerheid is omgeven. „Bovenaan het schema staat: wanneer exact wat wordt geleverd, maar dat is afhankelijk van zo ongelofelijk veel factoren. Van de mate waarin het wordt goedgekeurd, het tempo van de leveringen.”


Zekerheid kan De Jonge niet bieden: „Wij hebben te maken met informatie die dagelijks wisselt.” De coronaminister zegt elke twee weken met een update van de vaccinatievoortgang te komen, de eerste volgt komende dinsdag 12 januari.




Onze Ambassadeurs