Jeffrey Talan nieuwe assistent-trainer, Tim Bakens naar Helmond

Geschreven door Redactie
Jeffrey Talan nieuwe assistent-trainer, Tim Bakens naar Helmond Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Jeffrey Talan wordt de nieuwe assistent-trainer van Almere City FC. Talan voegt zich per direct bij de technische staf, omdat Tim Bakens ingegaan is op een contractaanbieding van Helmond Sport. Talan sluit maandag aan bij Almere City FC, Bakens maakt dezelfde beweging richting Brabant.

Talan was sinds seizoen 2019 assistent-trainer bij het eerste elftal van SC Heerenveen. Bij die club vierde hij zijn grootste successen als voetballer (167 wedstrijden, 40 doelpunten), maar moest hij in seizoen 2002-2003 een punt achter zijn actieve loopbaan zetten vanwege een knieblessure. De achtvoudig Oranje-international werd in 2010 jeugdtrainer van SC Heerenveen en promoveerde daar in 2016 tot Hoofd Jeugdopleidingen.

Bakens sloot in april 2020 aan bij de technische staf van het eerste elftal, ter ondersteuning van trainer Ole Tobiasen. Bakens kwam toen over uit de jeugdopleiding, waar hij een jaar lang dienst deed als plaatsvervangend Hoofd Jeugdopleidingen. In november 2021 was de assistent-trainer een aantal wedstrijden interim hoofdtrainer, vanwege het vertrek van Gertjan Verbeek. Almere City FC wenst Tim veel succes in de toekomst.Onze Ambassadeurs