Danny Post chauffeur van senioren bij kick-off ‘Alle Routiniers Verzamelen’

Geschreven door Redactie

De geblesseerde aanvoerder Danny Post van Almere City FC heeft vrijdagavond met een busje eenzame ouderen opgehaald voor de wedstrijd Almere City - FC Den Bosch. Post reed de bus in het kader van het project ‘Alle Routiniers verzamelen’, waarbij doorgaans studenten van studentenvereniging Endzjin ouderen ophalen voor thuiswedstrijden van de club om ze een leuk uitje te bezorgen.

‘Alle Routiniers verzamelen’ heeft als doel om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en ze een leuk uitje te bezorgen in het Yanmar Stadion. De senioren verzamelen na de busrit op de tribune en worden voorzien van een hapje en een drankje, om vervolgens ook na de wedstrijd ook weer veilig thuisgebracht te worden. Op deze manier geeft Almere City, samen met studentenvereniging Endzjin, mensen die normaliter niet (meer) in staat zijn om zelf een wedstrijd te bezoeken toch een leuke dagbesteding. Op de tribune doen de ouderen nieuwe contacten op en kunnen zij genieten van een mooie voetbalwedstrijd.

Post heeft zich gisteren goed van zijn taak gekweten: ,,Het was een mooie avond vol bijzondere verhalen en ontmoetingen. Het was mooi om de glimlach op de gezichten van de passagiers te zien. ‘Alle Routiniers Verzamelen’ raakt de mensen in het hart en het is bijzonder hoe studentenvereniging Endzjin bij dit project samen met Almere City FC de regie neemt.”

De avond verliep voor Almere City FC verder perfect. De ploeg won de tweede thuiswedstrijd van het seizoen met 2-0 van FC Den Bosch en staat nu op de negende plek in de Keuken Kampioen Divisie.





Onze Ambassadeurs