Uniek concept: Team Flevoland wil entertainment bieden

Geschreven door Redactie

Een bijzondere voetbalwedstrijd is in aantocht. Op zaterdag 3 augustus, tijdens de traditionele Open Dag van Almere City FC, neemt ons beloftenelftal het op tegen Team Flevoland. Een speciale ploeg, die is samengesteld uit spelers van verschillende amateurclubs uit Flevoland. Zij staan onder leiding van coach Patrick Posthuma, gediplomeerd trainer en tevens medewerker van Almere City FC. ,,Wij gaan voor entertainment zorgen.”

De gedachte achter ‘Team Flevoland’ is om de band met de amateurclubs uit de regio verder te versterken. Bovendien biedt het talentvolle spelers uit onze provincie een unieke mogelijkheid om in het Yanmar Stadion een oefenwedstrijd te spelen tegen Jong Almere City FC. Uiteraard voorafgegaan door drie trainingssessies op ons sportcomplex, zodat de gelegenheidsploeg goed geprepareerd aan de aftrap verschijnt.

,,Ik kijk er enorm naar uit om deze uitdaging met die jongens aan te gaan”, vertelt Posthuma, MVO-medewerker van de club en tevens gediplomeerd trainer. ,,Dit is een bijzonder concept, waarbij negen verschillende amateurclubs enkele spelers uit hun eerste elftal beschikbaar stellen voor Team Flevoland. Op woensdag 24 juli, dinsdag 30 juli en donderdag 1 augustus trekken we de kicksen aan om gezamenlijk te trainen. Met als einddoel om op zaterdag 3 augustus goed voor de dag te komen tegen Jong Almere City FC.”

Posthuma hoopt dat de spelers veel ‘supporters’ meenemen naar de Open Dag van Almere City FC. ,,Het is toch prachtig als familieleden en vrienden die jongens komen aanmoedigen. Een wedstrijd als deze speel je immers niet vaak. Dan is het extra mooi als er sprake is van een sfeervolle ambiance. Bovendien snijdt het mes aan twee kanten. Het is voor Almere City FC namelijk ook een mooie gelegenheid om de band met de achterban in de provincie verder te verstevigen.”

Volgens Posthuma is het belangrijkste dat de spelers vooral genieten van het speciale affiche. Al benadrukt hij ook dat het niet alleen maar ‘vrijheid, blijheid’ is. ,,We nemen de wedstrijd uiteraard wel serieus en voor die jongens is het wellicht een mooie kans om hun kunsten aan een groot publiek te vertonen. Jong Almere City FC speelt in de Derde Divisie. Dat is een relatief hoog niveau als je het vergelijkt met het niveau waarop de meeste spelers uit ons team actief zijn. Bovendien trainen we slechts drie keer met elkaar, maar het doel is wel om voor entertainment te zorgen. Tijdens zo’n potje moet je niet je kont tegen de krib gooien. Laat ik het zo zeggen: we gaan onze huid duur verkopen”, besluit Posthuma lachend met een bekend voetbalcliché.