Mannen aangehouden in groot wapenhandelonderzoek

Geschreven door Redactie

De politie heeft meerdere verdachten uit Lelystad en Almere aangehouden in een groot onderzoek naar wapenhandel. Bij vijf doorzoekingen op verschillende plekken in Lelystad en Almere werden twee vuurwapens, munitie en verdovende middelen gevonden.

Bij een derde man uit Lelystad werden nog eens twee vuurwapens en een automatisch vuurwapen aangetroffen.

De zaak kwam aan het rollen na een aanhouding van twee verdachten in Lelystad, voor het bezit van verdovende middelen. Ook informatie uit een onderzoek naar wapenhandel in Noord Nederland, en een aanhouding van een Amsterdammer met een vuurwapen waren reden voor het onderzoek.

Dat leidde in mei vorig jaar naar een 35-jarige man uit Amersfoort. Bij zijn aanhouding werden een groot geldbedrag, een vuurwapen, een grote hoeveelheid munitie en meerdere telefoons in beslag genomen. Uit chatberichten op die telefoons kwamen onder meer twee mannen uit Lelystad als verdachte naar voren. De mannen kochten vuurwapens van de man uit Amersfoort en verkochten de wapens vervolgens via WhatsApp aan meerdere personen in Lelystad en Almere.

In totaal heeft de politie zeventien mannen aangehouden uit Amersfoort, Almere, Lelystad, Oss, Drachten, Tilburg, Arnhem, Nijmegen, Soest en Nieuwegein. In totaal werden onder meer 40.000 euro aan contanten, 29 vuurwapens en twee automatische vuurwapens in beslag genomen.


Onze krant nog niet ontvangen?