Recept van de week: Worst en kaas lasagne

Geschreven door Redactie

Sommige avonden kom je thuis, check je de tijd op je telefoon en realiseer je je plotseling dat je geen idee hebt wat je gaat maken of eten voor het avondeten.

Hoewel het op dat moment verleidelijk is om gewoon een app te openen en eten te bestellen, is dit niet de goedkoopste, de meest gezonde maar wel altijd de snelste optie. In feite zijn er tal van maaltijden die je in 30 minuten of minder kunt maken, en voor veel daarvan zijn maar een paar ingrediƫnten nodig die je waarschijnlijk in je koelkast of voorraadkast hebt staan. En hier is er 1 van worst met kaas lasagne!

Wat heb je nodig? 1 eetlepel olijfolie, 450 gram Italiaanse worst,
2 teentjes knoflook, 500 milliliter kippenbouillon, 500 milliliter marinara saus, blokjes gesneden tomaten, 230 gram lasagne-noedels, verse basilicum voor garnering,
40 gram ricotta, 115 gram mozzarella, grof geraspt (ongeveer 1 kopje) en 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas.

Verhit olie in een gietijzeren koekenpan van 30 centimeter op middelhoog vuur. Voeg de worst toe en bak deze gaar. Voeg knoflook toe en kook al roerend 1 minuut. Voeg kippenbouillon, marinara en tomaten toe. Leg de pastastukjes in het bouillonmengsel en breng deze aan de kook. Zet het vuur lager en laat afgedekt 4 minuten sudderen. Ontdek het mengsel en blijf sudderen, af en toe roeren, tot de pasta gaar is, 10 tot 12 minuten. Haal van het vuur en voeg basilicum toe. Top met ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas. Rooster tot ze goudbruin zijn, 2 tot 3 minuten. Eet smakelijk!

Onze krant nog niet ontvangen?