Rutte bevestigt: lockdown wordt met drie weken verlengd

Geschreven door Redactie

Premier Rutte heeft dinsdagavond bevestigd dat de lockdown vanwege corona met drie weken wordt verlengd tot en met 9 februari. Dat betekent dat onder meer de horeca en niet-essentiƫle winkels dicht blijven.

Het aantal coronabesmettingen daalt volgens Rutte niet snel genoeg. Het kabinet heeft bovendien "grote zorgen" over de gemuteerde variant van het coronavirus die over is komen waaien uit het Verenigd Koninkrijk. Rutte noemt de berichten daarover uit Londen en ook uit Ierland 'alarmerend, en dat is nog zwak uitgedrukt'.

Het kabinet geeft mogelijk volgende week meer duidelijkheid over wanneer de basisscholen en kinderopvangcentra weer open kunnen. Rutte hoopt dat dan meer bekend is over de vatbaarheid van basisschoolkinderen voor de Britse variant van het coronavirus. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan. Eerder leken kinderen op de basisschool nauwelijks een rol te spelen in de verspreiding van het virus. Het kabinet denkt verder dat een avondklok een effectief middel is om het aantal besmettingen tegen te gaan. Daarom is aan het Outbreak Management gevraagd een spoedadvies te geven over het instellen van zo'n avondklok. Ook komen er grootschalige coranatests in onder meer Dronten, Bunschoten en de Rotterdamse wijk Charlois.

Onze krant nog niet ontvangen?