Vader en zoon krijgen boete voor beledigen agenten

Geschreven door Redactie

Een 69-jarige man uit Almere en zijn 37-jarige zoon uit Lelystad hebben woensdag voorwaardelijke boetes van 400 euro gekregen omdat ze twee politieagentes hebben beledigd. Ze moeten ook een schadevergoeding van 350 euro betalen aan de politievrouwen. 

De twee agenten waren anderhalf jaar geleden bij het woonhuis van de man uit Almere waarbij een woordenwisseling ontstond. Een politievrouw dreigde pepperspray in te zetten. De zoon zette na het incident beledigende berichten op Facebook. 

De zoon vertelde in de rechtbank dat hij de teksten heeft geschreven maar dat hij ze ook snel weer verwijderd heeft. De vader stelde dat hij geregeld politie aan de deur heeft, maar dat deze agent te ver was gegaan door met pepperspray te dreigen. 

Het OM had hogere geldboetes geëist. De advocaten van de verdachten betoogden dat de teksten niet beledigend waren en dat de familie geen geld heeft om boetes te betalen. Alleen dat laatste argument woog de rechter mee.

Onze krant nog niet ontvangen?