Duizend euro boete voor veroorzaken dodelijk ongeluk

Geschreven door Redactie

Een voormalig Drontenaar krijgt in hoger beroep 1.000 euro boete voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A27. Dat heeft de rechter woensdag bepaald. Ook krijgt de 27-jarige vrouw een half jaar rijontzegging. Eerder was de ze veroordeeld tot 240 uur taakstraf en een jaar rijontzegging.

Naast de opgelegde straf, moet de vrouw ook 193 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van de man.

Bij het ongeluk in 2016 kwam een 58-jarige man uit Lelystad om het leven. De vrouw knalde met hoge snelheid bij hem achterop. Beide auto's sloegen toen over de kop. De auto van het slachtoffer werd een uur later gevonden in het water. De man bleek verdronken.

Dat de straf lager uitvalt, heeft volgens Openbaar Ministerie te maken met de omstandigheden van de vrouw. De oud-Drontenaar heeft PTSS opgelopen en is in therapie.

Niet in slaap gevallen

De vrouw had niet gedronken. Ook had ze niet roekeloos of onvoorzichtig gereden. Dat heeft onderzoek uitgewezen. Daarnaast ontkende ze tijdens de eerdere rechtszaak in slaap gevallen te zijn tijdens het rijden. De rechters geloofden haar toen niet. Volgens een getuige van het ongeluk had de vrouw ook gezegd in slaap te zijn gevallen.

Dat schreef zij ook na het ongeval in een berichtje naar haar vader. Dat had zij naar eigen zeggen gehaast gedaan, omdat ze van de politie geen contact met anderen mocht hebben. Om te laten weten dat ze in orde was, had zij stiekem het bericht verstuurd.

Onze Ambassadeurs