Vrijspraak van mishandelen bezorger, cel voor stelen pakketten

Geschreven door Redactie

Een 23-jarige man uit Almere is woensdag vrijgesproken van het stelen van postpakketten en het mishandelen van een pakketbezorger.

Een 23-jarige medeverdachte uit Badhoevedorp werd ook vrijgesproken van de mishandeling, maar kreeg wel 91 dagen cel opgelegd voor het stelen van de pakketten. Deze verdachte heeft die straf in voorarrest al uitgezeten.

De diefstal vond op 18 april vorig jaar plaats, in de Hoogeveenstraat in de Stedenwijk. De Badhoevedorper bekende tegenover de rechter dat hij die dag wat pakketjes had gestolen uit de bus van een bezorger.

Volgens hem was het een grap. Die kwam in hem op, toen hij de bezorger zag weglopen bij zijn bus die nog openstond. Met de pakketjes rende hij naar een steeg, scheurde ze open en liet alles vervolgens liggen.

Niks gestolen, wel de bezorger geslagen

De Almeerder vertelde de rechter tijdens de zitting dat hij niks te maken had met de diefstal. Hij rende wel mee met zijn vriend, maar ging later terug. Dit deed hij naar eigen zeggen omdat hij niks fout had gedaan. Toen de bezorger hem daarna filmde met zijn telefoon, zou de Almeerder één klap hebben uitgedeeld.

Omdat de Almeerder geweld gebruikte, eiste het Openbaar Ministerie tegen hem een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Ook wilde het OM dat de man zich zou laten behandelen voor psychische problemen en dat hij het slachtoffer 2500 euro smartengeld zou betalen.

Maar de rechtbank sprak de Almeerder woensdag vrij, wegens gebrek aan bewijs.Onze Ambassadeurs