Jaar cel voor Almeerder die man met vleesmes stak

Geschreven door Redactie

Een Almeerder is dinsdag wegens poging tot doodslag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De man stak vorig jaar juni in zijn woning aan de Titostraat met een vleesmes in op een gast die niet weg wilde gaan. Het slachtoffer liep een slagaderlijke bloeding in zijn arm op.


Voorbijgangers troffen het slachtoffer op zaterdag 14 juli 's ochtends met een steekwond in zijn arm heftig bloedend aan in een bushokje aan de Clemenceaustraat. Door het bloedspoor te volgen kwam de politie bij de woning van de verdachte uit, die op dat moment bezig was het bloed op te dweilen.


Volgens de Almeerder kwam het tot een handgemeen omdat het slachtoffer ondanks zijn aandringen niet uit zijn woning wilde vertrekken. Toen het slachtoffer hem bij de keel greep, zou hij met het mes richting zijn schouder hebben gestoken. “Ik wilde hem helemaal niet prikken, ik wilde hem afbluffen”, aldus de verdachte tijdens de rechtszaak


De rechtbank verwierp het beroep op noodweer omdat de verdachte pas op de zitting beweerde dat hij door het slachtoffer bij de keel was gegrepen. In politieverhoren had hij daar niks over gezegd. Ook vonden de rechters dat de man het risico voor lief had genomen dat het slachtoffer dodelijk geraakt zou worden. 


In de straf hield de rechtbank er rekening mee dat de verdachte zijn huis dreigt kwijt te raken als hij nog lang blijft vastzitten. Volgens de rechters moet dat worden voorkomen omdat de Almeerder, die onder meer een drugsverleden heeft, dan weer dreigt af te glijden. Als bijzondere voorwaarde moet de man zich door de reclassering laten begeleiden en meewerken aan behandelingen.