PvdD wil dat varkenshouder uit Flevoland vertrekt

Geschreven door Mohamed Yousfi

De Flevolandse Partij voor de Dieren wil dat varkenshouder Adriaan Straathof uit Creil vertrekt. Volgens de partij mist zijn bedrijf de benodigde vergunning voor het houden van varkens, terwijl er meer dan 20.000 worden gehouden.

De ondernemer komt vaker in het nieuws. Een paar jaar geleden ondertekenden nog 40.000 mensen een petitie waarin werd geëist dat de man een beroepsverbod krijgt. In Duitsland heeft hij dat al.

PvdD-Statenlid Jesse Luijendijk: ''Het gaat hier om een industriële ondernemer met een geschiedenis vol overtredingen en dierenleed.'' Luijendijk wil dat Gedeputeerde Staten alle beschikbare middelen inzet om Straathof uit Flevoland te zetten. Volgens Luijendijk is er zonder geldige vergunning sprake van illegale stikstofuitstoot. ''Als we onze plannen voor stikstofaanpak en verduurzaming van de landbouw serieus nemen, kunnen we dit als provincie gewoon niet gedogen.'' De partij heeft schriftelijke vragen aan het provinciebestuur gesteld. 

Onze krant nog niet ontvangen?