Zo creëer je jouw eigen woonkamer jungle

Geschreven door Redactie

Zo creëer je jouw eigen woonkamer jungle! Planten filteren niet alleen de lucht, ze maken een ruimte ook een stuk gezelliger. Een woonkamer jungle geeft je een plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse stadsleven. Maar hoe doe je dat? Het gaat namelijk niet alleen om het vinden van mooie planten en ze op je vensterbank te zetten. Er komt veel meer bij kijken! Daarom geven we je tips en tricks!

1. Weet waar het licht vandaan komt.

Komt er veel natuurlijk licht door je ramen? Is het de ochtendzon of de middag? Of schijnt de zon nooit direct in je woning? Het is belangrijk om te weten hoeveel licht er in jouw huis binnenkomt voordat je nieuwe planten gaat aanschaffen.


2. Weet welke planten je koopt. 

Nu je je lichtomstandigheden in kaart hebt gebracht, kun je gaan onderzoeken welke planten je wilt. Als je veel direct zonlicht in je woning hebt, wil je er zeker van zijn dat je planten het aankunnen. Sommige planten die goed zijn met veel direct zonlicht en warmte zijn bananenbomen, citrusbomen, vetplanten en cactussen.


Als je weinig licht hebt of op zoek bent naar planten om in donkere hoek te zetten, moet je ervoor zorgen dat je planten kiest die gelukkig zijn in de schaduw. Zoals de Areca palm, de Orchidee, bamboe of de Monstera. 


3. Gebruik de ruimte. 

Veel mensen zullen een plant kopen en deze vervolgens in de vensterbank zetten. Dat is prima voor als je een beetje kleur wilt in je interieur. Maar als je een echte woonkamer jungle wilt creëren, moet je alle beschikbare ruimtes gebruiken. Denk hierbij aan boekenkasten, keukenkastjes, salontafels etc. Vergeet ook vooral de badkamer en de keuken niet!


Je kunt ook in de hoogte werken door je planten op te hangen! Niet alleen vul je zo de ruimte, ook creëer je een echt jungle gevoel doordat de planten van boven naar beneden groeien en hangen. 


4. Wees niet bang voor grote planten. 

Wanneer je woonkamer klein is zal je niet zo snel een grote plant aanschaffen. Maar het plaatsen van een grote plant kan juist de ruimte optisch groter maken! De plant zal een echte eyecatcher worden.


5. Water geven! 

En als laatste, vergeet niet om je planten water te geven. Elke plant is anders, dus lees eerst hoeveel water jouw plant nodig heeft. Heeft je plant gele bladeren? Dan is de grond in de pot waarschijnlijk te vochtig!



Onze Ambassadeurs