Brandweer oefent vaker in leegstaande woningen

Geschreven door Redactie

Brandweer Flevoland oefent steeds vaker in leegstaande huizen. In de panden worden branden nagebootst. Woningcorporatie De Alliantie stelt voor dit doel huurwoningen in Almere beschikbaar aan de brandweer. 

De brandweerlieden oefenen vaak op de kazerne. Deze oefenruimtes kennen ze na een paar keer te goed. Om realistisch te kunnen oefenen, worden de trainingen in echte huizen gehouden. 

De samenwerking tussen de brandweer en de woningcorporatie is voor beiden positief. De brandweer oefent zo op nieuw terrein en de woningcorporatie kan worden gewezen op dingen die beter kunnen. Zo kunnen er bijvoorbeeld verkeerde deuren in het huis zitten of er zijn geen rookmelders aanwezig. Buurtbewoners worden voorafgaande aan de oefening gewaarschuwd en krijgen een flyer in de bus.

Onze Ambassadeurs