Circulair ondernemen: Vier de week van de circulaire economie!

Geschreven door Redactie

Het is deze week de “Week van de circulaire economie”! Circulair ondernemen is ‘hot’. Steeds meer bedrijven en medewerkers zijn bewust van hun voetafdruk en dragen deze week een warm hart toe. Jij ook?

Vier ook de week van de Circulaire Economie! Laat weten wat je van plan bent via: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook #challenge_ondernemen 


Circulair ondernemen 

Steeds meer bedrijven dragen hun steentje bij en zoeken innovatieve oplossingen om grondstoffen te besparen. In alle Flevolandse gemeenten zijn bedrijven bezig met innovatief duurzaam ondernemerschap. In de week van de Circulaire Economie krijgen door het hele land goede initiatieven een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. Zie hieronder een overzicht van alle inspirerende activiteiten in Flevoland.


• De Natuur en Milieufederaties organiseren een webinar over circulaire kleding: Close the Loop. Een aantal circulaire initiatieven zullen op dit evenement laten zien dat het ook anders kan. Ze kiezen voor duurzame materialen, hergebruiken grondstoffen en verminderen CO2-uitstoot en watergebruik. Zie voor meer informatie en de aanmeldingslink: Close de Loop: een webinar over circulaire kleding - Servicepunt Circulair (servicepunt-circulair.nl) 

• In Almere organiseert PRICE (Het Praktijk- en Innovatiecentrum Circulaire Economie) tussen 6 en 9 februari diverse evenementen over onder andere biobased bouwen en afval als grondstof. Kijk voor meer informatie op: Nieuws | PRICE (price-ce.nl)

• Ook Provincie Flevoland besteedt aandacht aan de week van de Circulaire Economie, via de Flevolandse Circulaire Innovatie Top 20. Tijdens dit evenement kun je stemmen op je favoriete circulaire innovatie: Kijk voor meer info op: Home - Flevolandse Circulaire Innovatie Top 20


Impact challenge: 

Door zelf een circulair initiatief te beginnen of te investeren in een circulair bedrijf draag je een steentje bij aan een duurzamere wereld en besparen we enorm veel kostbare grondstoffen en CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan is de impact ongelofelijk groot.


Samen verkleinen we de voetafdruk 

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Februari staat in het teken van duurzaam ondernemen. Aan één challenge meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.


Onze Ambassadeurs