Boek: Wolven in de Kerk

Geschreven door Redactie

In Wolven in de Kerk worden, na diepgaand onderzoek, de problemen in het geestelijk leiderschap van predikanten aan het licht gebracht.

Ds. Nico Catsburg en Ds. Arie Jan Visser leggen de crisissen in de kerk bloot, zowel vanuit hun persoonlijke ervaringen als predikant als door middel van intensief onderzoek. Dit verrassende boek over geloofszaken wordt sinds vrijdag 7 januari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Dit boek is gebaseerd op een diepgaand onderzoek naar het functioneren van predikanten en is er een die de ogen opent. Met dit onderzoek werden problemen in het geestelijk leiderschap blootgelegd die al lang spelen, maar waar weinig over gesproken wordt, of die vaak niet aan het licht komen voor een breder publiek. Predikanten, kerkelijk werkers en steeds meer kerkraadsleden en vaak ook hun familieleden maken crisissen mee in de kerk. Iets wat ook de schrijvers persoonlijk is overkomen. Het onderzoek vertaalt zich in interessante resultaten die in het boek door het gebruik van vele tussenkopjes uitgewerkt en toegelicht worden. De tabellen en grafieken van de enquête van het onderzoek zijn een mooie aanvulling, net als de vele voorbeelden die aangehaald worden.

Beide auteurs zijn lange tijd actief geweest als predikant in kerkelijke gemeentes. Zij hebben veel ervaring opgedaan, zowel als predikant als wel als betrokken collega in hun beroepsgroep. Een van hen is directeur van stichting Room2C die klankbord wil zijn voor predikanten en kerkelijk leiders in een moeilijke situatie. Beiden hebben zich verdiept in de problematiek van het geestelijk leiderschap en hebben hier ook veel onderzoek naar gedaan. Hun stijl van schrijven is duidelijk en direct wat er voor zorgt dat het makkelijk leesbaar is.

Boekgegevens:

Titel: Wolven in de Kerk - Geestelijk Leiderschap in Crisis
Auteurs: Ds. Nico Catsburg & Ds. Arie Jan Visser
Verschijningsdatum: 07-01-2022   

Aantal pagina's: 246
ISBN: 9789464502190   

Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs: 21,50 euro  

Uitvoering: Paperback