Zorgorganisaties slaan handen ineen voor regionale nachtzorg

Geschreven door Mohamed Yousfi

De zorgorganisaties Icare, Coloriet en Allerzorg zijn donderdag gestart met acute Verpleegkundige Nachtzorg Flevoland. Wijkverpleegkundigen van de drie organisaties vormen hiervoor samen een regionaal nachtzorgteam. Alle inwoners van Dronten, Lelystad en Zeewolde kunnen daarvan gebruik maken.

Wie gebruik maakt van wijkverpleging of een persoonlijke alarmknop heeft, wordt overdag gewoon door het eigen zorgteam geholpen. Wanneer er 's nachts acuut hulp nodig is, kunnen alle inwoners van de drie gemeenten vanaf nu beroep doen op het nieuwe regionale team voor nachtzorg.

Dat geldt dus ook voor mensen die niet aangesloten zijn bij een van de betrokken zorgorganisaties. Het regionale nachtzorgteam staat tussen 23.00 uur en 07.00 uur klaar om te helpen bij tijdelijke, acute zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Telefoonoproepen of personenalarmering daarvoor worden doorgezet naar het nachtteam. De nachtzorgverpleegkundige krijgt in dat geval eenmalig toegang tot een zorgdossier, zodat mensen goed geholpen kunnen worden.


Onze krant nog niet ontvangen?