'Samenwerking sleutel bij bestrijden rellen'

Geschreven door Redactie

De Almeerse burgemeester Franc Weerwind prijst de samenwerking tussen politie, boa's en medewerkers van cameratoezicht bij het bewaken van de openbare orde rond de invoering van de avondklok.

Terugkijkend op de afgelopen week wijst Weerwind op "een fantastisch samenspel in Almere", waardoor mogelijke ongeregeldheden in de stad tot nu toe in de kiem werden gesmoord. Dat zegt de burgemeester in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden.

De Almeerse burgemeester maakt wel het voorbehoud dat de succesvolle aanpak tot nu toe niet wil zeggen dat het goed blijft gaan. "We moeten continu alert zijn, ons niet te veel op de borst kloppen maar gewoon ons werk blijven doen."

Franc Weerwind roept de Almeerders op om 's avonds binnen te blijven. Hij richt zich daarbij vooral tot jongeren en hun ouders, omdat volgens hem ontzettend veel jongeren meedoen aan de rellen. Weerwind zegt dat hij zich realiseert dat de impact van de avondklokmaatregel fors is: "Ik begrijp dat het veel gevraagd is van de Almeerse samenleving."



Onze Ambassadeurs