Herontwikkeling Woondôme

Geschreven door Redactie

De voormalige woonwinkel Woondôme aan de Middachtenlaan Almere Buiten wordt herontwikkeld naar een echte ‘WoonDôme’.

Domus Vastgoedontwikkeling sloopt het huidige gebouw en bouwt daar nieuwe woningen. Na de sloop komen hier ongeveer 220 starters- en woonstudio’s, en twee-, drie- en vierkamerappartementen in het middensegment koop en middeldure huur.

Almere Buiten Centrum is onderdeel van de aanpak Stedelijke Vernieuwing, een van de acht kernopgaves van het coalitieakkoord. Het doel is om samen met lokale partners het centrum van Almere Buiten toekomstbestendig te maken. Een belangrijk onderdeel van de opgave is het transformeren van retail naar woningbouw en andere voorzieningen. Het toevoegen van woningen gericht op starters en middeninkomens draagt bij aan het draagvlak en de levendigheid van Centrum Almere Buiten. Zo geven we een nieuwe impuls aan het gebied.

Wethouder Hilde van Garderen: “Ik ben blij dat deze ontwikkeling van start gaat. En dat we dit doen samen met een partner als Domus. Dit is één van de grootste binnenstedelijk herontwikkeling van Almere Buiten en daarmee een betekenisvol initiatief om Almere Buiten verder te laten groeien als stadsdeel”.